22-02-2017

 

 

Forside Kontakt Reglementer Kalender Resultater Kørere Links Til salg

Ny tæt Crosskart sæson i vente

Dansk crosskart har de seneste år været i vækst. Dette ikke mindst i sportens mindste klasser, hvor de yngste kørere er helt ned til 5 år.

2017 sæsonen tegner sig til at blive en spændende og tæt sæson. Sæsonen kommer i 2017 til at strække sig over 6 DM afdelinger og 1 showløb på Danmarks nye Rallycross bane Korskro banen hos Esbjerg Motorsport Auto (Emsa).

Sæsonpræmieren finder sted på Nisseringen ved Næstved d. 29 + 30 april.

Ser man på sportens yngste klasse Mini, som kan køres fra året man fylder 6 år, så selvom en god håndfuld rykker op i 85 ccm klassen, har klassen fået god tilgang af nye kørere hen over vinteren. Her både danske og norske kørere. Hvis man følger nummerregisteret ser Mini feltet ud til at blive kørt med fuldt felt i 2017


 Josefine Wunderov er ikke bange for at tage kampen op mod drengene i Mini    Foto: Lars Hoffmann

85 ccm klassen har de seneste år været godt og stabilt repræsenteret. Konkurrencen er blevet særdeles hård i 85 ccm klassen de seneste år, og de unge deltagere fra 9-13 år har leveret særdeles god underholdning og race. Den regerende mester Mads Laulund fra Motorsport Nordjylland får ikke kun konkurrence fra 2016 sølvvinder norske Emil Bujordet, men også selskab fra de ny oprykket kørere fra Mini kan have mulighed for at blande sig i toppen.


  Regerende mester Mads Laulund får igen i 2017 hård konkurrence         Foto Lars Hoffmann

125 ccm klassen 12 – 16 årige tager afsked med top kørere som Nicklas Lucas Jensen og Tobias Daarbak, og Ole Henry Steinsholt som alle rykker op i 250 ccm klassen. Nogle af de tilbage blivende top kører som Tobias Andersen, Morten Bertelsen og Lucas Staun for blot at nævne nogle få, forventes at få kamp til stregen af den stærke norske kører Thomas Eek Murstad, som i 2016 havde sin danske debut og satte sit præg på den danske serie. Selvom 125 ccm er unge chauffører har mange af dem været med siden Mini, så erfaring har de med sig.


 Lucas Staun forventes at blive en af de mange DM kandidater i 125 ccm klassen  foto Lars Hoffmann

250 ccm klassen, som kan køres fra året man fylder 15 år, har de seneste år haltet lidt på deltager antallet, men bestemt haft dygtige chauffører. Her bl.a. Danmarks mest Internationalt vindende kører Casper B. Larsen, som de seneste år har domineret klassen. 2017 ser ud til at blive 250 ccm store ændring på deltager antallet, da vi ser flere oprykkere fra 125 ccm som tidligere nævnt norske Ole Henry Steinsholt, Nicklas Lucas Jensen og Tobias Daarbak. Derud over kan man forvente at se norske Aleksander Lie, som var en af front runnerne i 2016 og havde sin første sæson i 250 ccm klassen. Også Simon Sørensen fra Ikast Motorklub viste stor positiv udvikling i 2016. 250 ccm klassen bliver uden tvivl spændende at følge i 2017.


 Niclas Lucas Jensen er en af 250 ccm klassens nye kørere fra 125 ccm klassen       foto Lars Hoffmann

650 ccm klassen, der kan køres fra året man fylder 16 år, har de seneste år været sportens største klasse.

Umiddelbart har klassen ingen oprykkere fra 250 ccm klassen som vides med sikkerhed, men dette kan stadig nå at ske. Dette betyder ikke at spændingen i denne klasse forsvinder. Klassen er kendt for massive opgraderinger. En af de mere markante op rustninger kommer til at ske med de 2 kørere fra Næstved Motorklub, Kasper Nordstrand og Brian Petersen, som begge opgraderer med både nyere karter og nyere motorer. Klassen byder på mange kandidater til at slutte i top 3 og med kun 1 afdeling, som må smides væk er der lagt op til en spændende sæson.


 Kasper Nordstrand fra Næstved Motorklub kommer med nyt grej til 2017     foto Lars Hoffmann

Der kan ses meget mere om crosskart på www.crosskart.dk

Her kan ses kalender, reglementer og generel information om crosskart.

Dennis Munch. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

læs

 

Dette Websted blev sidst opdateret 22. februar 2017