25-10-2017

 

 

Forside Kontakt Reglementer Kalender Resultater Kørere Links Til salg

Crosskart får nyt liv i ”Konge-klassen”

En række restriktioner og standardiseringer er hovedpunkterne i et initiativ fra et par deltagere i Crosskartens Konge-klasse 650 ccm., med henblik på at højne konkurrencen samt deltager tilgangen. 

Den oprindelige Konge-klasse 650 ccm. i Crosskart har fået sig en overmand i form af den nye klasse Crosskart Extreme. Med større karts og MC motorer med fire cylindre er det naturligt blevet den nye Konge-klasse som tiltrækker opcomings talenter og folk med budgetterne i orden.

For at understøtte den traditionsrige 650 ccm. klasse og Crosskart sporten generelt, indføres nu et koncept, som skal sikre deltager tilgang såvel udefra som fra sportens egen 250 ccm. klasse.

Konceptet bygger på en 450 ccm. klasse med Standard motorer (valgfrit mærke), begrænsede støddæmpere samt en række andre begrænsninger som f.eks. stander-benzin.

Grundreglementet for Crosskart 450 ccm klassen, er som vi kender det fra 650 i dag, hvilket gør det nemt for såvel nye som eksisterende deltagere at konvertere deres Crosskart fra f.eks. 250, 650 eller hvis det kunne lokke en ældre Kart frem fra gemmerne.

 


 Crosskart som vi kender det. Sideways hurtigt rundt i kurverne                 Foto:LarsHoffmann 

Konkurrenceevnen vil øges for alle deltagere uanset budget og forhåbentlig vil sportens gennemsigtighed styrkes så deltager tilgangen kan stige og 650 ccm klassen, som køres internationalt kan stadig bestå.

Ideen og initiativet kommer fra to brødre, Nicklas og Tim Daugberg, der siden 2014 har været aktive i 650 ccm. klassen, men hvor deres relationer til sporten går helt tilbage til slut 90`erne. Som henholdsvis 5 og 10 årige agerede de medhjælpere for en af datidens foregangsmænd, Jørgen Kondrup.

Nicklas og Tim deltager selv i den nye 450 ccm. klasse og har allerede fået tilkendegivelser fra flere der forventer at deltage i samme klasse. De er ligeledes åbne for kontakt hvis der er behov for yderligere information.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

læs

 

Dette Websted blev sidst opdateret 25. oktober 2017